Aan de slag met de Scipio App (KBSO00099)

Applicatie: Scipio App

Introductie

Welkom bij de Scipio App! In deze instructie helpen we u op weg bij het downloaden van de Scipio App op uw smartphone, het aanmaken van een account en het inloggen in de app.

Scipio App downloaden

De Scipio App is een mobiele applicatie welke dient als communicatiemiddel met- en voor gemeenteleden. Maakt uw gemeente gebruik van de Scipio App, dan kunt u deze app downloaden op uw smartphone.

Selecteer uw smartphone:

Ik heb een iPhone
Heeft u een iPhone en wilt u de Scipio App installeren, volg dan de onderstaande stappen.

> Open op het beginscherm de App Store-app
> Geef in de zoekbalk de volgende term in: Scipio App
> Selecteer de Scipio app*
> Download en installeer de Scipio App door te klikken op de Download knop> De Scipio App wordt gedownload en op uw toestel geplaatst
> Klik op de knop Openen om de Scipio App te openen* Heeft uw gemeente een eigen app, zoek dan in de App-store op de naam van uw gemeente en selecteer de eigen app. Het betreft de app waar Hagru BV bij staat.
Ik heb een Android toestel
Heeft u een smartphone met Android en wilt u de Scipio App installeren, volg dan de onderstaande stappen.

> Open de Play Store app
> Geef in de zoekbalk de volgende term in: Scipio App
> Selecteer de Scipio App*
> Download en installeer de Scipio App door te klikken op de knop Installeren


> De Scipio App wordt gedownload en op uw toestel geplaatst
> Klik op de knop Openen om de Scipio App te openen


* Heeft uw gemeente een eigen app, zoek dan in de App-store op de naam van uw gemeente en selecteer de eigen app. Het betreft de app waar Hagru BV bij staat.

Ondersteunde apparaten
De Scipio App is geschikt voor gebruik op de smartphones en tablets. In de Play Store of App Store kunt u nakijken of de versie van uw besturingssysteem wordt ondersteund. De Scipio App wordt niet ondersteund op smartphones met Windows Phone.

De Scipio App is een app die specifiek voor mobiele apparaten is ontwikkeld; dus een smartphone (iPhone of Android toestel) of een tablet (iPad of Android). Wij ontwikkelen geen specifieke App voor Windows of een Mac.

Scipio App activeren

Als u de Scipio App voor de eerste keer opent, wordt het onderstaande welkomstscherm getoond.

Is het de eerste keer dat u de Scipio App heeft gedownload en heeft u zich nog niet eerder aangemeld, klik dan op de groene knop Ik ben nieuw hier.

Het onderstaande scherm wordt getoond.

In het veld e-mailadres geeft u het e-mailadres in waarmee u bij de kerk staat geregistreerd. In het veld wachtwoord kunt u een wachtwoord aanmaken wat u wilt gebruiken om in te loggen bij de Scipio App.

Is uw e-mailadres nog niet bekend bij uw kerk? Neem dan contact op met het Kerkelijk bureau om uw e-mailadres te registeren.

Is uw e-mailadres geregistreerd, dan kunt u vanaf de volgende dag een account aanmaken in de Scipio App.

Bent u akkoord met de Algemene Voorwarden, zet dan een vinkje voor “Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden” en klik op de knop Account aanmaken.

Ik heb de Scipio App al eerder gebruikt
Heeft u de Scipio App al eerder ge├»nstalleerd, bijvoorbeeld op een ander toestel, of heeft u de Scipio App opnieuw gedownload en bent u al eerder met uw e-mailadres aangemeld, klik dan op de link “Ik heb deze app al eerder gebruikt”.

Maakt u samen met bijvoorbeeld uw partner gebruik van eenzelfde e-mailadres? Gebruik dan ook de link “Ik heb deze app al eerder gebruikt”.

In het scherm dat volgt, kunt u inloggen met het e-mailadres waarmee u geregistreerd staat bij uw kerk en het eerder door u aangemaakte wachtwoord.

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Klik dan op de link Wachtwoord vergeten.

U ontvangt een e-mailbericht op het door u ingegeven e-mailadres, waarmee u de Scipio App kunt activeren. Klik hiervoor in het e-mailbericht op de activatielink.

Scipio App openen

Heeft u uw account aangemaakt en geactiveerd, dan kunt u de Scipio App openen.

Het scherm Mijn kerken wordt weergegeven.
Selecteer uw kerk.

Verificatie
Heeft uw gemeente ervoor gekozen de omgeving te beveiligen, dan wordt er nogmaals gevraagd om uw wachtwoord in te geven.
Geef uw wachtwoord nogmaals in en klik op Volgende.

Er wordt gevraagd een cijfercode aan te maken. Geef een 5-cijferige code in en onthoudt deze goed. Deze cijfercode dient u bij het opnieuw opstarten van de app, of wanneer u persoonsgegevens wilt inzien, opnieuw in te geven.

Indien gewenst en ondersteund door uw toestel, kunt u voor het aanmelden ook biometrische gegevens gebruiken.

Profielfoto
Is het de eerste keer dat u de Scipio App opent, dan wordt er gevraagd of u een profielfoto wilt instellen. Kiest u hier voor Ja, dan kunt u vanuit uw telefoon een foto selecteren die u als profielfoto wilt instellen.

Mijn lidmaatschap
Vervolgens wordt het scherm Mijn lidmaatschap geopend. U kunt hier indien gewenst nog iets over uzelf vertellen en aangeven of u uw profiel zichtbaar wilt hebben in de app van uw gemeente.

Meldingen
Heeft u de gegevens opgeslagen, dan zal er gevraagd worden of u meldingen wilt ontvangen bij nieuwe berichten. Indien gewenst, klikt u op Instellingen en geeft u aan dat u meldingen wilt ontvangen.

Startscherm
Het startscherm van de Scipio App van uw gemeente wordt geopend.
Door te klikken op de 3 streepjes links bovenin het scherm wordt het menu geopend.

We nodigen u van harte uit de Scipio App van uw gemeente te verkennen.

Heeft u nog vragen over de installatie, of het gebruik van de Scipio App, kijkt u dan voor een antwoord bij onze veelgestelde vragen.

Gerelateerde artikelen