Voerjaaroverzichten (KBF00058)

Applicatie: CashflowPro Fourage voor Windows

Introductie

CashflowPro kan de Voerjaaroverzichten voor u afdrukken en de leveringen inzenden naar RVO.

Op de voerjaaroverzichten staat per relatie en per periode de geleverde goederen met daarbij de gewichten in kg, droge stof, stikstof, ruw eiwit, fosfor, fosfaat en VEM.

Een voorbeeld van een voerjaaroverzicht ziet u hieronder weergegeven:

Voorwaarden

Voordat de voerjaaroverzichten aangemaakt kunnen worden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

De relatie moet bestaan
Indien de relatie niet bestaat in de administratie, kan er geen voerjaaroverzicht voor gemaakt worden.
Er moet een factuur bestaan
Bij de relatie moet een factuur bestaan. Bestaat die niet, dan kunnen er van deze factuur geen gegevens worden bepaald voor het overzicht.
De factuur moet minimaal één artikelregel hebben
Bij de desbetreffende relatie bestaat de factuur. Op de factuur moet minimaal één artikelregel bestaan. Bestaat deze niet, dan kunnen er van deze factuur geen gegevens worden bepaald voor het voerjaaroverzicht. Indien de factuur buiten het systeem is gegenereerd en via conversie of handmatig als openstaande post is opgenomen, dan kunnen achteraf relevante factuurregels aan deze factuur worden toegewezen. Dit kan handmatig worden toegevoegd.
De artikelregel mag niet in de artikelgroep kunstmest of meststof voorkomen
Indien het artikel van de artikelregel in het artikelbeheer is gekoppeld aan de artikelgroep kunstmest of meststof, komt dit artikel niet voor op het voerjaaroverzicht.
De artikelregel moet gekenmerkt zijn als mineraalartikel
Indien het artikel van de artikelregel in het artikelbeheer niet gekenmerkt is als mineraalartikel, dan kan deze artikelregel niet worden meegenomen in het overzicht.
De artikelregel moet één of meerdere mineraalwaarden bevatten
Indien het artikel van de artikelregel geen mineraalwaarden bevat, dan kan deze artikelregel niet worden meegenomen in het voerjaaroverzicht.
De artikelregel moet een gewicht ongelijk 0 bevatten
Indien het artikel van de artikelregel een gewicht van 0 bevat, zijn er geen mineralen. Deze artikelregel kan dan niet worden meegenomen in het voerjaaroverzicht.
De artikelregel moet een leverdatum bevatten
Indien het artikel van de artikelregel geen leverdatum bevat, dan kan er niet bepaald worden wanneer het artikel is geleverd. Deze artikelregel kan dan niet worden meegenomen in het voerjaaroverzicht.
Voor de RVO dient de diersoort ingegeven te zijn
Voerleveranties die moeten worden aangeleverd aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), moeten zijn ingedeeld in diersoorten. Is er bij de artikelregel geen diersoort bekend, dan kan deze artikelregel niet worden ingezonden naar RVO. Het juiste diersoort stelt u in bij de stamgegevens van het artikel.
Voor de RVO dient er een KvK of Relatienummer RVO ingevuld te zijn
Voerleveranties die moeten worden aangeleverd aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), worden ingezonden op basis van het Kamer van Koophandel (KvK) nummer of Relatienummer RVO van de relatie. Zijn deze gegevens bij de levering niet bekend, dan kan deze levering niet worden ingezonden. Het KvK- of Relatienummer RVO stelt u in bij de stamgegevens van de relatie.
Verhouding fosfor / fosfaat en verhouding ruw eiwit / stikstof moet ingesteld zijn
De verhouding fosfor / fosfaat en de verhouding ruw eiwit / stikstof moet ingesteld zijn. De waarden zijn in te stellen via Beheer – Configuratie en beheer – Bedrijf configuratie – Fourage & Transport. De standaardverhoudingen zijn respectievelijk 2,29 en 6,25. Klik na het wijzigen van de gegevens op de knop Opslaan

Aanmaken overzicht

Het aanmaken van de Voerjaaroverzichten kan op twee verschillende manieren:

  • Collectief voor alle relaties
  • Per relatie

Collectief voor alle relaties

Om de Voerjaaroverzichten collectief voor alle relaties te genereren, gaat u vanuit het menu naar Foerage – Overzicht leveranties diervoeder.
Het onderstaande scherm wordt geopend:

Maak hier bovenin het scherm de juiste selectie en klik op de knop Uitvoeren om de leveringen te tonen.

Per relatie

Om de Voerjaaroverzichten voor één relatie te genereren, gaat u via Relaties – Relatiegegevens naar het relatiebeheer. Zoek daar de juiste relatie op en ga vervolgens naar: Overzichten – Voerleveranties.

Het scherm dat verschijnt is gelijk aan het scherm voor het collectief opvragen van alle relaties, met uitzondering dat het relatienummer vanaf en relatienummer tot en met is ingevoerd en alleen de leveringen voor de betreffende relatie worden getoond.

Staan de gewenste leveringen op het scherm, dan kunt u deze afdrukken.

Voor het afdrukken van de Voerjaaroverzichten klikt u op knop Afdrukken.
Hier worden meerdere keuze’s getoond voor het genereren van het overzicht.
Selecteer hier de door u gewenste variant, selecteer de juiste (PDF) printer en klik op Afdrukken.

Inzenden RVO

Om de leveringen in te zenden naar de RVO klikt u vanuit het Overzicht leveringen diervoeder op het tabblad ‘Voergegevens inzenden naar RVO’.

Het onderstaande scherm wordt geopend, waarin de leveringen verschijnen die kunnen worden ingezonden naar RVO.

Klik rechtsonderin op de knop Voergegevens inzenden om het inzenden te starten.

Er wordt een nieuw scherm geopend, van waaruit de leveringen daadwerkelijk verzonden kunnen worden.

Voor het inzenden heeft u de inloginformatie nodig van de webservice van rvo.nl. Deze inloggegevens kunt u rechts bovenin het scherm ingeven.

Door te klikken op de knop Inzenden, worden de leveringen ingezonden naar de RVO.

Inloggegevens

Indien u niet de juiste gegevens heeft ingegeven, dan krijgt u hiervan een melding.
Wij beschikking niet over de inloggegevens. Mocht u deze gegevens niet hebben of kwijt zijn, neem dan contact op met de RVO.

Heeft u (nog) geen gebruikerscode en wachtwoord, vraag deze dan aan bij RVO.

Meer informatie op: https://mijn.rvo.nl/webservices – U heeft de webservice ‘Voergegevens’ nodig.

Mochten er leveringen worden afgekeurd, kijk dan bij de reden van uitval.
Corrigeer de onjuistheden en stuur de gegevens waar mogelijk opnieuw in.
Deze meldingen worden verzonden vanuit de RVO.

Mocht een KvK of Relatienummer niet bestaan (bij RVO), vraag dan uw relatie om dit te controleren, of neem contact op met RVO. Wij beschikken niet over deze gegevens.

Controles en correcties

De gegevens die verzonden worden naar de RVO komen rechtstreeks uit uw administratie. Staan er gegevens niet correct geregistreerd in uw administratie, dan kunnen deze door u zelf worden aangepast. Meer informatie over het doorvoeren van correcties kunt u vinden in de handleiding Controles en Correcties.

Gerelateerde artikelen