Budget invoeren

Applicatie: CashflowPro Online

Introductie

Binnen CashflowPro Online heeft u de mogelijkheid om per grootboekrekening een budget in te voeren en te beheren. In deze instructie leest u hoe u een budget voor een grootboekrekening kunt aanmaken.

Grootboekrekening kenmerken voor budgetteren

Grootboekrekeningen waarvoor budgetten aangemaakt worden, moeten in het rekeningschema als budgetrekening worden gekenmerkt. Hierna kunnen er budgetgegevens aan de grootboekrekening worden gekoppeld.

Een grootboekrekening kunt u via het rekeningschema kenmerken als budgetrekening. Open hiervoor het scherm Beheer – Rekeningschema en selecteer de grootboekrekening die u wilt kenmerken als budgetrekening.

Zet een vinkje voor Budgetrekening en klik op Opslaan.

Budgetgegevens invoeren

Wanneer de grootboekrekening is gekenmerkt als budgetrekening, verschijnt er bovenin het scherm een nieuwe knop Begroting.

Door te klikken op deze knop zal het scherm met de budgetgegevens worden geopend.

Is er reeds een budget voor een grootboekrekening aangemaakt, dan zal er een overzicht worden getoond van de budgetgegevens van de betreffende grootboekrekening.

Klik op de knop Aanpassen om een bestaand budget aan te passen, of om een nieuw budget in te voeren.

Vanuit het scherm wat wordt geopend kunt u de budgetbedragen op drie verschillende manieren ingeven.

Budgetverdeling
Vanuit het programma kan een standaard budgetverdeling worden aangemaakt, die u kunt toepassen op meerdere grootboekrekeningen. Is er een budgetverdeling aangemaakt, dan vindt u deze terug in het keuzeveld achter Budgetverdeling. Selecteert u hier uw eerder aangemaakte budgetverdeling, dan zal het totaalbedrag automatisch volgens deze verdeling worden verdeeld.

Automatisch verdelen
Zet hiervoor een vinkje achter Automatisch verdelen. U kunt nu een totaalbedrag ingeven, waarna het systeem dit bedrag evenredig verdeeld over het aantal maanden.

Verdeling per maand
Staat het vinkje achter Automatisch verdelen uit, dan kunt u handmatig de budgetbedragen per maand invoeren.

Heeft u de budgetverdeling voor de grootboekrekening afgerond, klik dan op de knop Opslaan om het budget op te slaan.

Gerelateerde artikelen