Koppeling met KringloopWijzer

Applicatie: CashflowPro Fourage voor Windows

Introductie

De KringloopWijzer brengt voor uw relaties eenvoudig de mineralenkringlopen in beeld.

Uit de kringlopen volgen kringloopscores als excreties van stikstof en fosfaat, overschotten van stikstof en fosfaat, mineralenbenuttingen en ammoniakemissie. De Excretiewijzer (‘BEX’) is de basis van en geïntegreerd in de KringloopWijzer.

Met CashflowPro kunt u geautomatiseerd uw leveringen aan uw relaties inzenden naar de KringloopWijzer. 

Voordat u kunt beginnen met het inzenden van de leveringen moet u worden aangesloten op de KringloopWijzer. Heeft u dat nog niet gedaan? Doe dit dan eerst. Na succesvolle aanmelding en aansluiting worden door de KringloopWijzer naar het technische contactpersoon de uitgegeven en ingetrokken machtigingen verzonden.

Tip: U kunt hiervoor ons e-mailadres gebruiken. Mocht u zelf de machtigingen ontvangen dan dient u deze aan ons door te sturen.

Vergeet niet om bij uw artikelen de EDI-categorie in te geven (tab: Mineralen). Op deze manier weet u zeker dat uw leveringen bij de juiste categorieën met de juiste gewichten worden verwerkt (zie aandachtspunten).

Indien u wilt dat uw leveringen bij uw klanten in KringloopWijzer zichtbaar worden, dan moet u zelf actie ondernemen!

Voorwaarden

Voordat de leveringen naar de KringloopWijzer kunnen worden ingezonden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

Aangesloten op KringloopWijzer
Voordat er leveringen kunnen worden ingezonden moet er een koppeling zijn met de KringloopWijzer.
De relatie moet bestaan
Indien de relatie niet bestaat in de administratie, kunnen er geen leveringen voor worden ingezonden.
Er moet een factuur bestaan
Bij de relatie moet een factuur bestaan. Bestaat die niet, dan kunnen er van deze factuur geen gegevens worden bepaald voor het overzicht.
De factuur moet minimaal één artikelregel hebben
Bij de desbetreffende relatie bestaat de factuur. Op de factuur moet minimaal één artikelregel bestaan. Bestaat deze niet, dan kunnen er van deze factuur geen gegevens worden bepaald voor het overzicht. Indien de factuur buiten het systeem is gegenereerd en via conversie of handmatig als openstaande post is opgenomen, dan kunnen achteraf relevante factuurregels aan deze factuur worden toegewezen. Dit kan handmatig worden toegevoegd.
De artikelregel moet gekenmerkt zijn als mineraalartikel
Indien het artikel van de artikelregel in het artikelbeheer niet gekenmerkt is als mineraalartikel, dan kan deze artikelregel niet worden meegenomen in het overzicht.
De artikelregel moet één of meerdere mineraalwaarden bevatten
Indien het artikel van de artikelregel geen mineraalwaarden bevat, dan kan deze artikelregel niet worden meegenomen in het overzicht.
De artikelregel moet een gewicht ongelijk 0 bevatten
Indien het artikel van de artikelregel een gewicht van 0 bevat zijn er geen mineralen. Deze artikelregel kan dan niet worden meegenomen in het overzicht.
De artikelregel moet een leverdatum bevatten
Indien het artikel van de artikelregel geen leverdatum bevat dan kan er niet bepaald worden wanneer het artikel is geleverd. Deze artikelregel kan dan niet worden meegenomen in het overzicht.
De juiste EDI-Categorie moet bij het artikel zijn ingegeven
Een artikel dat niet is ingedeeld in een EDI-categorie kan niet worden meegenomen in het overzicht.
Verhouding fosfor / fosfaat en verhouding ruw eiwit / stikstof moet ingesteld zijn
De verhouding fosfor / fosfaat en de verhouding ruw eiwit / stikstof moet ingesteld zijn. De waarden zijn in te stellen via Beheer – Configuratie en beheer – Bedrijf configuratie – Fourage & Transport. De standaardverhoudingen zijn respectievelijk 2,29 en 6,25. 

Specifieke regels vanuit de KringloopWijzer:

Indien het artikel een Meststof is, dient de uitsplitsing naar nitraatstikstof, ammoniumstikstof en/of ureum te worden ingegeven.

Indien het artikel een Meststof is, dient aangegeven te worden wat de productvorm is; er kan gekozen worden uit korrels of vloeistof.

Indien het artikel geen Meststof is, dient een verdere verfijning te worden aangegeven wat het product precies betreft.

Koppeling aanvragen

Uw aanvraag voor de KringloopWijzer kunt u per e-mail versturen.

Voorbeeld e-mail

E-mail naar: koppelingen@dekringloopwijzer.nl

Geachte heer, mevrouw,

Graag willen wij de koppeling met KringloopWijzer aanvragen. Met de koppeling willen we zowel in de groepen voer, kunstmest als fourage gegevens uitwisselen.Tevens willen we ook graag de koppeling met EDI-circle aanvragen.

“uw bedrijfsnaam”
KvK nummer: “uw KvK nummer”

Bedrijfsvestiging:
“uw gegevens”

Kantoorvestiging:
“uw gegevens”

Contactpersoon:
“uw gegevens”

Tevens graag de Secret en ClientID voor de machtigingen via JoinData.

Contactpersoon technische afronding:

Hagru BV.
Aarhusweg 4/4 – 9723 JJ Groningen
050-2050 000
info@hagru.nl

Configureren van de koppeling

Is het de eerste keer is dat u leveringen vanuit CashflowPro gaat inzenden naar de Kringloopwijzer, dan moet de koppeling nog ingesteld worden.

Om de koppeling in te stellen gaat u naar Fourage – KringloopWijzer en klikt u op de knop Instellen. Het onderstaande scherm wordt geopend:

Geef hier uw inlogcode, wachtwoord en relatiecode (agroconnect code), vervolgens uw ClientID en Secret van JoinData in en klik op ‘Autoriseren en doorgaan’. Het systeem zal de gegevens controleren en een melding geven als de autorisatie succesvol is.

Zijn er onjuiste of onvolledige gegevens ingegeven, dan wordt er een melding getoond dat het aanmelden bij de Kringloopwijzer niet is gelukt.
Mocht u niet beschikken over de gegevens,of de gegevens kwijt zijn, neem dan contact op met de Kringloopwijzer of JionData.

Leveringen inzenden

Voor het inzenden naar de KringloopWijzer gaat u naar Fourage – KringloopWijzer.
Het onderstaande scherm wordt geopend:

Dit scherm is onderverdeeld in de volgende tabbladen:

Niet verzonden leveringenDeze leveringen zijn nog niet eerder ingezonden. Alleen aangevinkte leveringen staan klaar om te verzenden. Met de knop ‘Blokkeer regel’ kunt u een individuele levering blokkeren om in te zenden.
Verzonden leveringenGeeft de eerder verzonden leveringen aan. Eventueel kunt u deze nogmaals inzenden. Bijvoorbeeld indien er een correctie op plaats moet vinden.
Geblokkeerde leveringenHier kunt u de door u geblokkeerde regels terugvinden. Tevens heeft u hier de mogelijkheid om de geblokkeerde regels weer te activeren.
Relaties met machtigingGeeft een overzicht van de relaties die een machtiging hebben verstrekt binnen de KringloopWijzer. U kunt alleen voor deze relaties de leveringen aanbieden.
Relaties zonder machtigingGeeft een overzicht van de relaties die nog geen machtiging hebben verstrekt binnen de KringloopWijzer. U kunt voor deze relaties geen leveringen aanbieden.

Door op de knop Uitvoeren te klikken, wordt er een overzicht getoond van de in te zenden leveringen.

Wanneer u de leveringen heeft geselecteerd om in te zenden klikt u op de knop ‘Inzenden’.

Er wordt een nieuw scherm geopend, van waaruit de leveringen ingezonden kunnen worden door te klikken op de knop ‘Leveringen insturen’.
De voortgang van het inzenden wordt vervolgens op het scherm getoond.

Nadat de gegevens zijn ontvangen, worden deze periodiek doorgestuurd.

De snelheid van het verzenden van de gegevens is afhankelijk van uw internetverbinding. Dit kan dus enige tijd in beslag nemen.

Leveringen van dezelfde order worden altijd samen ingezonden. Mocht u een wijziging doorvoeren dan wordt dus de gehele orderbon opnieuw ingezonden.

Controles en correcties

De gegevens die verzonden worden naar de Kringloopwijzer komen rechtstreeks uit uw administratie. Staan er gegevens niet correct geregistreerd in uw administratie, dan kunnen deze door u zelf worden aangepast. Meer informatie over het doorvoeren van correcties kunt u vinden in de handleiding Controles en Correcties.

Gerelateerde artikelen