Mutatiepostvak

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Binnen Scipio Online heeft u de beschikking over een mutatiepostvak. In dit mutatiepostvak vindt u een overzicht van de mutaties die in de administratie hebben plaatsgevonden.

In deze instructie vindt u meer informatie over het gebruik van het mutatiepostvak.

Het mutatiepostvak is gekoppeld aan een gebruikersaccount.
Indien gewenst kan de beheerder het mutatiepostvak voor een gebruiker uitschakelen vanuit het toegangsbeheer.

Een gebruiker kan het mutatiepostvak via de eigen voorkeuren ook zelf uitschakelen.

Mutatiepostvak

Wanneer er mutaties van ledengegevens in uw administratie hebben plaatsgevonden, ontvangt u hiervan binnen Scipio Online een melding waarin aangegeven staat hoeveel mutaties er hebben plaatsgevonden.

Deze melding vindt u terug op het startscherm van uw administratie via de onderstaande button.

Door hier op te klikken wordt het mutatiepostvak geopend en ziet u een overzicht van de mutaties.

Standaard worden alle mutaties weergegeven. De mutaties zijn ook per rubriek in te zien. De rubrieken vindt u, als tabbladen, in de linker kolom van het scherm.

Bent u ingelogd met een gebruikersaccount waarmee u bijvoorbeeld alleen toegang heeft tot leden uit een bepaalde wijk, dan worden ook alleen de mutaties getoond van de leden waar u toegang toe heeft.

Mutaties afhandelen

Door de mutaties te markeren als Afgehandeld verdwijnen ze uit uw eigen mutatiepostvak.

U kunt alle mutaties in één keer afhandelen, of per mutatie.

Kies voor Alles is afgehandeld om alle mutaties in één handeling te verplaatsen naar het tabblad Afgehandeld.

Om een enkele mutatie te verplaatsen naar het tabblad Afgehandeld, klikt u op een mutatieregel zodat deze blauw kleurt en vervolgens op de knop Markeren als afgehandeld.

Door mutaties af te handelen, verdwijnen deze uit het overzicht van uw postvak. Het afhandelen van mutaties heeft geen invloed op uw administratie. De mutaties zijn al doorgevoerd. De weergave van deze mutaties in uw postvak is slechts een melding zodat u van deze wijziging op de hoogte bent

Door de mutaties te markeren als Afgehandeld zijn ze uit het postvak verdwenen en verplaatst naar het tabblad Afgehandeld.

Mutaties verwijderen

U kunt de mutaties ook definities verwijderen. Ga hiervoor naar het tabblad Afgehandeld. Vervolgens kiest u hier voor Definitief verwijderen.

Omdat een mutatiepostvak gekoppeld is aan een gebruikersaccount, heeft iedere gebruiker zijn of haar eigen mutatiepostvak.

Wijzigingen die door een gebruiker worden doorgevoerd in het mutatiepostvak, zijn daarmee enkel van toepassing op het postvak van de betreffende gebruiker.