Journaalpost corrigeren

Applicatie: CashflowPro Online

Introductie

Reeds ingeboekte journaalposten kunnen in CashflowPro Online eenvoudig worden gecorrigeerd. In deze instructie leest u hoe u een journaalpost kunt corrigeren.

Journaalpost opzoeken

Voor het corrigeren van een journaalpost, is het eerst zaak het betreffende boekstuknummer op te zoeken.

Het boekstuknummer van de journaalpost kunt u opzoeken via het scherm:
Journaliseren – journaalpost maken

Geef in dit scherm het dagboeknummer in van de journaalpost die u wilt corrigeren en klik op de Tab-toets op uw toetsenbord om naar het volgende veld te gaan.

Na het selecteren van het dagboek worden het boekstuknummer, de boekdatum, periode en het beginsaldo automatisch gevuld.

Wijzig het boekstuknummer naar het boekstuknummer van de journaalpost die u wilt corrigeren en klik op de Tab-toets op uw toetsenbord. Nadat u het boekstuknummer heeft gewijzigd verschijnt er een melding: Het gekozen boekstuknummer bestaat al. Wilt u deze opvragen? Kies hier voor Ja.

Journaalpost corrigeren

Nadat de juiste journaalpost is geselecteerd en openstaat in het scherm, kan de boeking eenvoudig worden gecorrigeerd.

Selecteer de regel die u wilt corrigeren door deze blauw te maken en te activeren en voer de gewenste correctie door. Klik vervolgens op de knop Verwerken om de correctie in uw journaalpost door te voeren.

Zijn alle correcties doorgevoerd en is de journaalpost in evenwicht, dan klikt u op de knop Opslaan om de wijzigingen door te voeren in de administratie.

Gerelateerde artikelen