Scipio kerk App

De Scipio kerk App is een bewezen communicatieplatform voor kerken. De app maakt de gemeente hechter, verhoogt de (collecte) inkomsten en is veilig.

De app biedt een veilig en besloten communicatieplatform voor ieder gemeentelid. Een laagdrempelige toegang tot alle gemeente-informatie en de ledenlijst, met volledige privacy gegarandeerd! Het is dé oplossing voor uw kerkelijke gemeente om leden te bereiken.

Scipio kerk app

Al meer dan 200 kerken gebruiken de Scipio kerk app

De Scipio kerk app wordt door ruim 200 kerken in Nederland gebruikt, binnen vrijwel iedere denominatie. Kerken beoordelen de Scipio app met ruim 4+ sterren (van de 5).

Scipio blinkt uit door zijn Alles-in-1 functionaliteit, Gebruiksvriendelijk en Service.

“Sinds geruime tijd maken wij gebruik van de Scipio app. De app is breed geïntroduceerd binnen onze kerk en er wordt gebruik gemaakt van alle verschillende mogelijkheden. Een prachtig, vernieuwend middel om te communiceren.”

Anniek BakkerStadskerk de Verbinding Enschede

“Voor mij de manier om de meeste recente ledengegevens op een veilige manier onder elkaar te delen. Alle belangrijke content overzichtelijk in één app. Wij zijn er heel blij mee!”

Elisabeth van DelftBaptistengemeente Katwijk

De Scipio app werkt voor de GKV gemeente in Putten samenbindend en zeer informatief. Aanrader voor het verbeteren van de communicatie.”

Nico DunsbergenGKV Putten

Verhoog de collecte-opbrengsten

Geen kleingeld? Geen probleem!

De Scipio app biedt een toevoeging op de traditionele manier van collecteren. Digitaal collecteren met de Scipio app is laagdrempelig, bewezen en verhoogt de inkomsten.

Steeds meer gemeenteleden en gasten hebben geen contant geld meer in hun portemonnee als ze naar de kerk gaan. Gemeenteleden kunnen snel en eenvoudig in de Scipio collecte App een donatie doen voor een collectedoel naar keuze. Ook terwijl u online of thuis meeluistert met de kerkdienst kunt u toch geven. Door deze laagdrempelige toevoeging op de collectebonnen verhoogt u de inkomsten van uw kerk!

 • Geen verborgen kosten

 • Toevoeging op de gebruikelijke collecte

 • Altijd voldoende saldo

 • Bedrag naar keuze op eigen moment

Online communicatieplatform voor uw kerk

Bent u ook op zoek naar een centrale plek om uw informatie te delen met uw gemeente? De Scipio App voor kerken zorgt voor één plek waar u de agenda, het kerkblad, evenementen, de liturgie en meer kunt delen. Bovendien geeft het eenvoudig inzicht in welke leden er in de kerkenraad, raad van toezicht en andere organen zitten. Communiceren en op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van uw gemeente was nog nooit zo makkelijk!

Veilige omgeving voor ledengegevens (AVG-proof)

Door een koppeling met de ledenadministratie is de ledenlijst in de app altijd up-to-date en beschikbaar voor al uw gemeenteleden. Makkelijk in gebruik, en volledig AVG-proof! Een praktische indeling in wijken, groepen en kringen. Elk gemeentelid kan zijn eigen zichtbaarheid en privacy-instelling persoonlijk aanpassen naar eigen wensen.

Maak uw kerk gebruik van het LRP? Wij koppelen Scipio eenvoudig aan het LRP, zodat u gelijk kunt profiteren van de mogelijkheden en voordelen. Neem contact op voor meer informatie.

 • Altijd op de hoogte

 • 100% veilig

 • persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden

 • persoonlijke privacy-instellingen

Communiceren in groepen en huiskringen

Op heel doeltreffende wijze communiceren op groepsniveau (bijv. binnen teams, groepen of huiskringen). Binnen de ‘groepen’ kunnen leden berichten, foto’s en video’s ’plaatsen. Denk bij zo’n groep aan de eigen huiskring, maar ook aan de groepen waarin vrijwilligers actief zijn. Door de directe koppeling met de ledenadministratie zijn de gegevens altijd actueel.

huiskringen scipio kerk app

kerk app VVB toezeggen

Periodieke giften voor Kerkbalans en VVB

Het gemeentelid start de Scipio App, selecteert de optie Kerkbalans (of VVB etc.), tikt de benodigde gegevens in en klikt op Versturen. Eenvoudiger kan niet! Door de eenvoud krijgt u meer reacties en sneller uw toezeggingen binnen. De gedane toezeggingen komen automatisch in Scipio Online te staan waar deze na bevestiging worden opgenomen in de bijdrageadministratie.

Scipio app StartScipio app Plus
(meest gekozen) *
Gratis € 59.95 p/m
Koppeling ledenadministratie
Interactieve ledenlijst
Smoelenboek
Groepen, wijken en kringen
Digitaal doneren
Kosten donaties4%Gratis
Agenda met (iCal) koppeling
Helpdesksupport
Push notificaties
Nieuwsfeed
Dagteksten
Preken
Koppeling LRP
Promotiematerialen
Fotoalbums
Meerdere app beheerders1
Communiceren in groepen en kringen
Reageren op nieuws
Verjaardagmodule
Documentenbeheer
Kerkbalans en VVB toezeggingen
Toegang voor gasten

* De meest complete kerk app voor een vast bedrag per maand. Er worden geen extra of variabele kosten gerekend voor de donaties en helpdeskondersteuning.

 

Start uw eigen kerk app!

Kortom, de Scipio App biedt een brede digitale oplossing voor uw kerkelijke gemeente. Een breed scala aan opties, veilig en bewezen. Maakt u gebruik van Scipio Online? Dan wordt alles voor u gesynchroniseerd. De app is een onmisbare toevoeging voor uw kerk!

 • Verhoogde collecte opbrengsten

 • Veilige omgeving voor ledengegevens

 • communicatie platform voor uw gemeente

 • Koppeling met de ledenadministratie

 • Bewezen service en eenvoudige implementatie

 • Pushberichten, Prikbord en Agenda

 • VVB en Kerkbalans

 • Kostenbesparend