Een collectetegoed storneren

Scipio App

Vanuit het App beheer in de Scipio App is het mogelijk om een resterend saldo, van leden die niet meer actief zijn, direct over te boeken naar een bestaand doel, of te storneren.

Niet actieve leden
Het overboeken of storneren van een resterend saldo is alleen mogelijk bij niet-actieve leden.

Is een lid nog actief bij uw gemeente, dan kan het saldo door het lid in de Scipio App zelf nog uitgegeven worden aan een doel.

Collectetegoed overboeken naar een bestaand doel

Een resterend collectetegoed van een niet-actief lid kan door de App beheerder direct naar een bestaand collectedoel overgeboekt worden.

Voor het overboeken van een collectetegoed gaat u in het App beheer naar de collecte-module.

Kies hier in het menu voor ‘Betalingen’ en selecteer vervolgens het tabblad ‘Storneren’:

Klik op de knop ‘Zoeken’ en vul het e-mailadres in van het niet-actieve lid waarvan u het collectetegoed wilt overboeken.

Selecteer vervolgens het doel waar u het resterende collectetegoed naar over wilt boeken.

Collectetegoed storneren

Wilt u een resterend collectetegoed niet overboeken naar een bestaand collectedoel, maar wilt u dit terugstorten, dan kunt u ervoor kiezen om in het App beheer een apart intern collectedoel aan te maken.

Maak hiervoor vanuit het App beheer een nieuw collectedoel aan (bijvoorbeeld ’terugboeken’) en geef hierbij aan dat deze niet zichtbaar is in de app.

Het resterende tegoed kan nu volgens bovenstaande instructie overgeboekt worden naar dit interne collectedoel.

Bij het verwerken van de ontvangsten in de boekhouding neemt u ook dit interne collectedoel mee, zodat u dit saldo in de boekhouding kunt afboeken en terug kunt storten.

Gerelateerde artikelen