Werkset ledenadministratie

Applicatie: Scipio Online

Introductie

De werkset ledenadministratie bevat enkele handige tools die kunnen helpen bij het organiseren van de ledenadministratie. In deze instructie leest u welke tools beschikbaar zijn en hoe u deze kunt gebruiken.

De werkset ledenadministratie kunt u vinden via het scherm:
Beheer – Werkset

Sorteervolgorde van de wijken aanpassen

Als de wijken in de verschillende overzichten in Scipio Online niet correct worden gesorteerd, dan kan dit aangepast worden door gebruik te maken van de tool Sorteervolgorde van de wijken aanpassen.

Heeft u deze tool vanuit de werkset geselecteerd, klik dan op de knop Uitvoeren om alle wijken alfabetisch te sorteren.

Zijn de wijken gesorteerd, dan keert u automatisch terug naar de werkset.

Eigen indeling initialiseren

Eigen indelingsvelden zijn velden die door de gemeente zelf aangemaakt kunnen worden en voor een eigen doel gebruikt kunnen worden.

Zijn er eigen indelingsvelden die niet langer gebruikt worden, dan kunnen deze in een keer geheel geschoond worden. Kies hiervoor de tool Eigen indeling initialiseren.

Selecteer de eigen indelingsvelden die u wilt schonen en klik vervolgens op de knop Opschonen om de inhoud te verwijderen.

Let op: De inhoud van de eigen indeling valt na het opschonen NIET meer terug te halen

Opzoeken dubbele registraties

Met behulp van de tool Opzoeken dubbele registraties, kan de gehele gemeente worden gecontroleerd op dubbele registraties.

Maak hiervoor eerst een selectie van de status die relevant is voor de vergelijking en geef vervolgens aan op welke velden gecontroleerd moet worden.

Door op de knop Uitvoeren te klikken zal een lijst getoond worden van personen die op basis van de ingegeven criteria, dubbel voorkomen in uw administratie.
Door dubbel te klikken op een regel, kan de persoonskaart vanuit het overzicht geopend worden.

Banknummers herschikken

De tool Banknummer herschikken, kan gebruikt worden om een tweede banknummer te verplaatsen naar het eerste banknummer, wanneer het veld met het eerste banknummer leeg is. Op die manier weet u zeker dat het eerste banknummer altijd het relevante banknummer is.

Bij het openen van het overzicht zal de tool automatisch gaan zoeken of er leden zijn gevonden waarbij het banknummer verplaatst kan worden. Zijn deze gevonden, klik dan op de knop Uitvoeren om de banknummers te herschikken.

Het herschikken is primair bedoeld voor het maken van overzichten en samenvoegdocumenten waarin u deze banknummers wenst op te nemen.

Gerelateerde artikelen