Samenvoegen met Word

Applicatie: Scipio

Introductie

Als aanvulling op de rapportage-editor, kunt u ook samenvoegdocumenten maken met Microsoft Word.

U begint eenvoudig door een concept brief, formulier of document op te stellen, eventueel gericht aan uzelf. Dit document kunt u vervolgens aanpassen door ieder van de persoonsdetails te vervangen door zogenaamde Content Controls. Heeft u al bestaande Word documenten? Dan kunt u deze eenvoudig aanpassen.

Overzicht Besturingselementen (Content Controls)

Een overzicht van de Content Controls die u kunt gebruiken, kunt u downloaden door te klikken op onderstaande link:

Overzicht Content Controls

Voorwaarden

Voor het samenvoegen met de Word Module in Scipio, is het nodig dat Microsoft Word aanwezig is op uw computer. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van zogenaamde Besturingselementen (Content Controls), waarvoor het noodzakelijk is dat u beschikt over een geïnstalleerde versie. Office 365 ondersteunt geen Content Controls.

De documenten dienen opgeslagen te worden als een Word bestand met bestandstype DOCX.

Met behulp van Microsoft Word kunnen documenten volledig naar uw eigen wens worden gemaakt en vervolgens samengevoegd worden met Scipio. Het aanmaken van de documenten vindt volledig plaats in Microsoft Word. Voor meer informatie over het gebruik van Microsoft Word en het aanmaken van een document, verwijzen we u naar de ondersteuningspagina’s van Microsoft Word via Microsoft.

Word documenten kunnen samengevoegd worden met Scipio en vervolgens worden afgedrukt. Het per e-mail versturen van samengevoegde Word documenten wordt op dit moment nog niet ondersteund.

Brieven met daaronder een acceptgiro kunnen eveneens niet via Microsoft Word worden samengevoegd. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van de reeds beschikbare functionaliteiten van Scipio.

Document aanmaken in Word

Heeft u een Microsoft Word document aangemaakt, of is er reeds een brief in Microsoft Word beschikbaar, dan kan deze geschikt gemaakt worden om via Scipio samengevoegd te worden.

De eerste stap hierbij is het identificeren van de persoonlijke items, of andere informatie die automatisch gevuld kan worden vanuit Scipio. De elementen die vanuit Scipio samengevoegd dienen te worden kunnen vervolgens met behulp van Besturingselementen (Content Controls) toegevoegd worden aan het document.

Voorbeeld document

Een voorbeeld van een Microsoft Word document welke u kunt gebruiken als samenvoegdocument kunt u downloaden via onderstaande link:

Voorbeeld Microsoft Word document

Besturingselementen (Content Controls)

Indien er nog geen Microsoft Word document beschikbaar is, waarin gebruik gemaakt wordt van Besturingselementen (Content Controls), willen we u adviseren gebruik te maken van bovenstaande voorbeeld document. U kunt de Content Controls uit dit document dan bijvoorbeeld kopiëren naar uw eigen document, of dit document eenvoudig aanpassen.

Is er al een document beschikbaar waarin gebruik gemaakt wordt van Content Controls, dan kunnen de titel en het label van de besturingselementen worden bewerkt.

Het bewerken van de Content Controls is in Microsoft Word beschikbaar op het tabblad Ontwikkelaars. Indien dit tabblad niet zichtbaar is, kan deze aangezet worden in de eigenschappen van het lint.

Meer informatie over het gebruik van Content Controls kunt u ook vinden via de onderstaande link:

Microsoft Word ondersteuning

Document opslaan

De documenten die u wilt gebruiken om samen te voegen met Scipio moeten worden opgeslagen in de map Mailmerge van Scipio. Deze map kunt u vinden via het Windows Start menu, door te kiezen voor Datamap Scipio Weergeven, of vanuit Scipio via Help – Databestanden verkennen.

Samenvoegen met Scipio

Wanneer u een selectie heeft gemaakt in Scipio, dan kunt u de personen gaan samenvoegen met het door u gemaakte Microsoft Word document.

Kies hiervoor in het selectiescherm voor: Resultaat – Resultaat naar Microsoft Word. Selecteer daar het gewenste document en klik op Afdrukken.

Het proces gaat nu van start. Afhankelijk van het aantal personen kan dit proces even duren; elk document wordt gepersonaliseerd en vervolgens afgedrukt.

Lukt het werken met Microsoft Word niet zoals u wilt? Heeft u hulp nodig bij het personaliseren van uw documenten? Wij kunnen u helpen! Onze medewerkers kunnen u hierbij van dienst zijn. Klik hier voor de actuele tarieven.

Gerelateerde artikelen