Incassobestand terugdraaien

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Heeft u vanuit Scipio Online een incassobatch aangemaakt, maar wordt deze door uw bank afgekeurd, of bent u deze vergeten tijdig bij uw bank aan te bieden, dan kan een incassobestand vanuit Scipio Online opnieuw aangemaakt worden. Hiervoor dient het eerder aangemaakte incassobestand eerst teruggedraaid te worden.

In deze instructie leest u hoe u hoe u een incassobestand in Scipio Online terug kunt draaien en opnieuw aan kunt maken.

Wilt u een incassobestand opnieuw aanbieden bij de bank, bijvoorbeeld omdat u het incassobestand niet meer terug kunt vinden, of omdat het incassobestand niet goed opgeslagen is, dan hoeft u het incassobestand niet terug te draaien.

U kunt hetzelfde, eerder aangemaakte incassobestand opnieuw downloaden via Fondsadministratie – Incasso opdrachten – Overzicht aangemaakte incasso-opdrachten.

Zoek het aangemaakte incassobestand op en klik op de groene pijl om het bestand nogmaals te downloaden.

Incassobestand terugdraaien

Een incassobestand kan teruggedraaid worden vanuit het scherm:
Fondsadministratie – Incasso opdrachten – Overzicht aangemaakte incasso-opdrachten

In dit scherm vindt u een overzicht van de eerder aangemaakte incassobestanden, onderverdeeld in drie tabbladen:
Recent, Huidig jaar en Historisch.

Zoek vanuit dit scherm het incassobestand op wat u terug wilt draaien en selecteer de betreffende regel.

Controleer of u het juiste incassobestand heeft geselecteerd en klik op de knop Terugdraaien om het incassobestand terug te draaien.

Alle geregistreerde ontvangsten uit het geselecteerde incassobestand worden nu automatisch verwijderd uit de bijdrage administratie en het bestand wordt verwijderd uit de lijst.

De incassobatch kan nu opnieuw, op de reguliere manier, worden aangemaakt.

Draait u een incassobestand terug, dan kan het zijn dat er in de tussentijd al mutaties in uw ledenbestand zijn doorgevoerd die invloed kunnen hebben op de incasso. Hoe langer geleden de batch is aangemaakt, hoe groter deze kans.

Vergelijk bij het aanmaken van de nieuwe incassobatch altijd de lijst met te incasseren personen met de lijst van de eerder aangemaakte incassobatch.

Gerelateerde artikelen