Voorbeelden selecties

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Het selectiescherm in Scipio Online biedt uitgebreide mogelijkheden om volledig naar eigen wens overzichten te genereren.

In deze instructie vindt u een aantal voorbeeld selecties die u ter inspiratie kunt gebruiken bij het opbouwen van uw eigen selecties.

Voorbeelden selecties

Onderstaand vindt u op basis van een aantal praktijksituaties een voorbeeld van hoe u de selectie kunt opbouwen.

Meer informatie over het selectiescherm en het opbouwen van een selectie kunt u vinden in onze instructie Selecties maken.

Actieve leden 75+

Voor het genereren van een lijst van actieve leden van 75 jaar of ouder kan onderstaande selectie worden gebruikt.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Bij het maken van een selectie op leeftijd kan een referentiedatum worden ingegeven. Dit is de datum die aangehouden wordt voor het bepalen van de leeftijd. In bovenstaand voorbeeld wordt voor het bepalen van de leeftijd uitgegaan van 31 december.

Actieve belijdende leden, met een e-mailadres

Voor het genereren van een lijst van actieve, belijdende leden met een e-mailadres kan onderstaande selectie worden gebruikt.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Wilt u per gezin maar 1 persoon tonen in het resultaat, zet dan het filter Eén per gezin aan.

Doopleden jeugd, wijk X

Voor het genereren van een lijst van actieve doopleden in een bepaalde leeftijdsgroep, uit 1 geselecteerde wijk, kan onderstaande selectie worden gebruikt.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Met het selectiecriterium ‘Selectiewijk’ zal de selectie worden uitgevoerd op de voorkeurwijk wanneer deze is ingegeven. Is er geen voorkeuwijk ingegeven, dan zal er gekeken worden naar de geografische wijk.

Ouders van kinderen jonger dan 12

Voor het genereren van een lijst van alle ouders met kinderen jonger dan een bepaalde leeftijd, kan onderstaande selectie worden gebruikt.

Deze selectie wordt gemaakt in meerdere stappen:

Stap 1
Een selectie van alle actieve kinderen in de leeftijd 0 t/m 12.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Stap 2
Bij het uitvoeren van bovenstaande selectie zullen alle kinderen in de gekozen leeftijdsgroep worden getoond in het resultaat.

Omdat we op zoek zijn naar de ouders, klikt u vervolgens in het resultaat op de knop Toevoegen aan resultaat en selecteert u vervolgens het tabblad Gezinsleden.

Klik op de knop Start gezinsselectie om een nieuwe selectie te maken, op basis van het resultaat van de eerder gemaakte selectie.

Stap 3
Het onderstaande scherm wordt getoond.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Zoals u ziet staat het eerste selectiecriterium alvast voor u klaar. Zou u deze zoekopdracht uitvoeren, dan worden alle gezinsleden van het vorige resultaat weergegeven.

In ons voorbeeld zijn we echter alleen op zoek naar de ouders van het vorige resultaat. U kunt de selectie hiervoor als volgt uitbreiden:

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Wilt u één ouder tonen, bijvoorbeeld alleen het gezinshoofd, pas dan het selectiecriterium aan naar ‘Gezinsrelatie is gelijk aan gezinshoofd’.

Gerelateerde artikelen