Leden uitnodigen

Kerkbalans Digitaal – Scipio Online

Om uw leden te informeren over de mogelijkheid om een toezegging digitaal, via de website van uw gemeente door te geven, kunt u uw leden via Scipio Online per brief, of per e-mail aanschrijven.

In deze instructie leest u hoe u een selectie maakt op de leden die u wilt uitnodigen en hoe u een brief of e-mailbericht vanuit Scipio Online kunt versturen.

Leden selecteren

Voordat u uw leden kunt uitnodigen de toezegging digitaal door te geven, dient u eerst te bepalen welke leden u wilt uitnodigen en of hierin bijvoorbeeld nog een onderscheid gemaakt wordt in een groep die u per e-mail aanschrijft en een groep die een fysieke brief ontvangt.

Voor het selecteren van uw leden maakt u gebruik van het selectiescherm in Scipio Online.

Meer informatie over het maken van een selectie kunt u vinden via onze helpdeskpagina Selecties maken.

Tip
Stuur alle leden van wie u een e-mailadres heeft alvast een uitnodiging per e-mail om de toezegging digitaal door te geven. Dit zou in de aanloop naar Actie Kerkbalans al kunnen in bijvoorbeeld een aankondigingsmail.

Wanneer de Actie Kerkbalans start, maakt u gebruik van uw reguliere selectie om uw leden aan te schrijven. De leden die de toezegging al hebben doorgegeven kunt u collectief in een groep plaatsen en eenvoudig uitsluiten van uw selectie.

Een overzicht van welke leden de toezegging digitaal hebben doorgegeven kunt u vinden via het scherm Beheer – Werkset – Ingestuurde toezeggingen vanuit website.

Brieven of e-mails via de rapportage editor

U kunt uw leden per brief of per e-mail uitnodigen om de toezegging voor Actie Kerkbalans door te geven. Hiervoor kunt u gebruik maken van de rapportage editor.

Meer informatie over het gebruik van de rapportage-editor vindt u in onze instructie Documenten genereren met de rapportage editor.

Digitaal toezeggen
Om een toezegging digitaal te kunnen doorgeven, is het noodzakelijk dat uw leden weten via welke link ze de website kunnen benaderen en wat het registratienummer is waarmee ze kunnen inloggen. Vergeet niet om uw leden hier in uw communicatie over te informeren.

Brieven via de Word-module

Voor alle leden die u per brief wilt aanschrijven, kunt u de brief als Word-sjabloon toevoegen aan Scipio Online. U maakt hiervoor gebruik van de Word-module.

Meer informatie over het gebruik van de Word-module, vindt u in onze instructie Samenvoegen met Word.

Als de brief is toegevoegd, kunt u deze vanuit uw selectieresultaat samenvoegen.

Voorbeeldbrief
Een voorbeeld van een Microsoft Word document, welke u kunt gebruiken als samenvoegdocument, kunt u downloaden via onderstaande link:

Voorbeeldbrief

Digitaal toezeggen
Om een toezegging digitaal te kunnen doorgeven, is het noodzakelijk dat uw leden weten via welke link ze de website kunnen benaderen en wat het registratienummer is waarmee ze kunnen inloggen. Vergeet niet om uw leden hier in uw communicatie over te informeren.

Gerelateerde artikelen