Abonnementen factureren (KBC00011)

Applicatie: CashflowPro voor Windows

Introductie

Indien u gebruik maakt van de abonnementen module in CashflowPro en er abonnementen geregistreerd staan, dan komt er een moment dat de abonnementen gefactureerd moeten worden.

In deze instructie leest u hoe u abonnementen kunt factureren.

De abonnementen module is een aparte module in CashflowPro. Indien u gebruik wilt maken van deze module en deze module momenteel geen deel uitmaakt van uw abonnement, dan kunt u deze module aanvragen via sales@hagru.nl.

Voorwaarden

Voordat de abonnementen gefactureerd kunnen worden, is het noodzakelijk dat er abonnementen zijn aangemaakt. Meer informatie over het aanmaken van abonnementen kunt u vinden onder de categorie:
Relatiebeheer.

Abonnementen Factureren

Voordat er facturen aangemaakt kunnen worden, moeten er voor de abonnementen die klaar staan eerst orders aangemaakt worden.

Voor het aanmaken van de orders opent u het scherm:
Orders – Abonnementen

Bovenin het scherm maakt u een selectie van de abonnementen die u wilt factureren, waarbij u gebruik kunt maken van de volgende criteria:

  • Abonnementjaar
  • Frequentie (maand/jaar/jaar na rato)
  • Betaalwijze
  • De abonnementsperioden die u wilt factureren

Bij het maken van de selectie kunt u alvast aangeven in welke factuurgroep en/of factuurrun u de betreffende orders wilt plaatsen en kunt u optioneel nog een extra opmerking bij de orders plaatsen.

Klik op de knop Uitvoeren om de selectie uit te voeren.
De abonnementen die voldoen aan uw selectiecriteria worden getoond in het resultatenscherm.

De resultaten van de selectie zijn onderverdeeld in verschillende tabbladen. In het tabblad Totaal overzicht vindt u het volledige resultaat van uw selectie. In het tabblad Per relatie vindt u het resultaat van de selectie uitgesplitst per relatie.

Kunnen er van een abonnement geen facturen aangemaakt worden, dan vindt u deze abonnementen terug in een van de tabbladen:

Afwijkende betaalwijze
Er is een abonnement, maar de betaalwijze komt niet overeen met de geselecteerde betaalwijze

Geen mandaat
Er is voor het abonnement nog geen geldig mandaat aanwezig en de selectie betreft automatische incasso

Inactief
Het abonnement heeft de status inactief

Opgezegd
Het abonnement is opgezegd

Controleer deze tabbladen en neem zo nodig de juiste actie om de abonnementen toch te kunnen factureren.

Het tabblad Al verwerkt geeft een overzicht van alle abonnementen die voldoen aan de selectie, maar waarvoor reeds een order is aangemaakt. Eenzelfde periode kan hierdoor meerdere keren worden gebruikt in de selectie.

Heeft u alle abonnementen geselecteerd die u wilt factureren, klik dan op de knop Zet in order om de orders aan te maken.

De orders zijn nu aangemaakt en kunnen op de gebruikelijke wijze worden gefactureerd.

Gerelateerde artikelen