Kopiefacturen versturen (KBC00009)

Applicatie: CashflowPro voor Windows

Introductie

Vanuit CashflowPro zijn er verschillende manieren waarop kopiefacturen aangemaakt en verzonden kunnen worden naar uw relaties.

In deze instructie leest u hoe kopiefacturen aangemaakt kunnen worden.

Kopiefacturen versturen vanuit de factuurhistorie

Vanuit de factuurhistorie heeft u de mogelijkheid om op basis van een selectie van bijvoorbeeld factuurnummer(s) of relatienummer(s) kopiefacturen te versturen.

Voor het maken van een selectie van de te versturen kopiefacturen gaat u in het menu naar:
Factureren – Kopiefacturen & factureringsverslag

Het onderstaande scherm wordt geopend:

In het bovenste gedeelte van dit scherm kan er een selectie worden gemaakt van de facturen waarvan u een kopie wilt verzenden. U kunt hier bijvoorbeeld een selectie maken op factuurnummer, of bijvoorbeeld relatienummer.

Klik op de knop Uitvoeren om de selectie uit te voeren. Het resultaat van de selectie zal getoond worden in het onderste gedeelte van het scherm.

Selecteer de factuur/facturen waarvoor u een kopiefactuur wilt afdrukken en klik op de knop Afdrukken om een kopiefactuur af te drukken.

Kopiefacturen aanmaken voor een specifieke relatie

Wilt u een kopiefactuur afdrukken voor een specifieke relatie, dan kunt u dit ook uitvoeren vanuit het relatiescherm.

Gaat u hiervoor in het menu naar:
Relaties – Relatiegegevens

Het onderstaande scherm wordt geopend.
Zoekt u hier de relatie op waarvoor u een kopiefactuur wilt verzenden.

Klik bovenin het scherm op het rode openstaande saldo om het scherm Specificatie openstaande posten te openen.

Een overzicht van de facturen waarvoor een kopie verzonden kan worden, kan benaderd worden door te klikken op de knop ‘Kopie…’.

Selecteer vanuit het scherm wat geopend wordt de factuur/facturen waarvoor u een kopie wilt afdrukken en klik op de knop Afdrukken om de kopiefactuur/kopiefacturen af te drukken.

Maakt u gebruik van de e-mailmodule, dan kunt u vanuit dit scherm een kopiefactuur ook direct per e-mail aan de relatie versturen door te klikken op de knop met het envelopje. De kopiefactuur wordt direct verzonden naar de relatie.

Wilt u de kopiefactuur niet direct verzenden, maar verzenden vanuit het e-mailpostvak van CashflowPro, klik dan op de knop met het PDF-logo. De kopiefactuur wordt dan aangemaakt en klaargezet om te versturen in het scherm Factureren – E-mailberichten versturen.

Een kopie van een specifieke factuur kan ook verzonden worden door vanuit het scherm ‘Specificatie openstaande posten’ dubbel te klikken op de betreffende factuur. Het scherm ‘Factuurspecificatie’ wordt geopend.

Klik op de knop Afdrukken om een kopiefactuur af te drukken.
Maakt u gebruik van de e-mailmodule, dan kunt u ook klikken op de knop ‘E-mailen…’ om de kopiefactuur direct per e-mail te verzenden.

Bij het aanmaken van een kopiefactuur kunt u kiezen tussen een kopiefactuur, of een kopiefactuur met afwijkende gegevens. Kiest u voor de kopiefactuur met afwijkende gegevens, dan kunt u het factuuradres nog handmatig aanpassen.

Gerelateerde artikelen