Facturen per e-mail verzenden (KBC00008)

Applicatie: CashflowPro voor Windows

Introductie

Maakt u gebruik van de e-mailmodule, dan kunnen de facturen ook eenvoudig per e-mail naar uw relaties verzonden worden.

In deze instructie leest u hoe u de aangemaakte facturen per e-mail kunt verzenden.

De e-mailmodule is een aparte module in CashflowPro. Indien u gebruik wilt maken van deze module en deze module momenteel geen deel uitmaakt van uw abonnement, dan kunt u deze module aanvragen via sales@hagru.nl.

Voorwaarden

Voor het kunnen versturen van facturen per e-mail is het noodzakelijk dat de e-mailmodule deel uit maakt van uw abonnement en dat de e-mailmodule correct is ingesteld.

Meer informatie over het instellen van de e-mailmodule kunt u vinden via de volgende link: E-mail instellen

Facturen per e-mail verzenden

Nadat de facturen zijn aangemaakt, zullen er voor de digitale facturen PDF-documenten worden aangemaakt. Vanuit het e-mailpostvak in CashflowPro kunnen deze facturen vervolgens worden verzonden.

Voor het verzenden van de facturen per e-mail gaat u in het menu naar:
Factureren – E-mailberichten versturen.

Het onderstaande scherm wordt geopend:

Zijn er digitale facturen aangemaakt, dan worden deze in het scherm getoond, in het tabblad Te versturen facturen.

Controleer voor het versturen van de facturen of het juiste e-mailsjabloon is ingesteld en loop desgewenst de lijst met te versturen facturen door om te controleren of u deze facturen per e-mail wilt verzenden.

Wilt u de factuur nog inzien of controleren, dan kunt u dubbelklikken op de factuur om het PDF-document te openen.

Selecteer de te verzenden facturen en klik op de knop Versturen om de facturen per e-mail naar het ingestelde e-mailadres te verzenden.

De verzonden facturen verdwijnen uit de lijst met te versturen facturen en worden verplaatst naar het tabblad Verzonden.

Heeft u digitale facturen teruggedraaid, dan staat het PDF-document nog wel klaar om als e-mailbericht verzonden te worden. Het aangemaakte PDF-document kunt u verwijderen door de betreffende factuur te selecteren en te klikken op de knop Verwijderen.

Tips & Trucs

Wilt u een factuur verzenden naar een afwijkend e-mailadres, of is er nog geen e-mailadres bekend, klik dan op de knop E-mailadres om een (afwijkend) e-mailadres in te geven.

Bij het verzenden van de facturen is het mogelijk om nog een extra bijlage aan het e-mailbericht toe te voegen.

Selecteert u hiervoor de factuur waar u de bijlage aan wilt toevoegen en klik vervolgens op de knop Bijlagen… om een bijlage, of afbeelding te selecteren. Deze bijlage wordt alleen meegezonden met de geselecteerde factuur.

Zijn er veel verzonden e-mailberichten, dan kan het afhankelijk van de snelheid van uw computer langer duren voordat het scherm geladen wordt. Wilt u de reeds verzonden e-mailberichten niet automatisch laden, zet dan het vinkje uit bij Ook reeds verzonden weergeven.

Gerelateerde artikelen