Doorvoeren van een verhuizing

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Een verhuizing binnen de eigen gemeente kan eenvoudig als adreswijziging worden doorgevoerd in de administratie.

Verhuist een lid naar buiten de gemeente, dan betreft dit een vertrek. Raadpleeg hiervoor de handleiding Registreren van vertrek of uitschrijving.

Een verhuizing doorvoeren

Een verhuizing kan, met behulp van de knop Verhuizen, direct vanuit de persoonskaart doorgevoerd worden.

De knop Verhuizen vindt u onderaan de persoonskaart.

Door op de knop Verhuizen te klikken, zal de wizard Verhuizen geopend worden.

In de eerste stap kan geselecteerd worden welke leden van het gezin gaan verhuizen. Standaard staan alle relevante leden van het gezin geselecteerd, de verhuizing wordt dan bij alle leden van het gezin doorgevoerd.

Zijn de leden geselecteerd, dan klikt u op de knop Verder om naar het volgende scherm te gaan. Hier geeft u de nieuwe adresgegevens in van de personen die gaan verhuizen.

Door op de knop Verder te klikken, komt u in het laatste scherm van waaruit u de verhuizing kunt opslaan in de administratie.

Nadat u op de knop Opslaan heeft geklikt, zal het nieuwe adres bij de geselecteerde personen worden opgeslagen op het tabblad Adresgegevens.

Het oude adres zal worden overgenomen naar het vorig adres en kunt u terugvinden door op het tabblad Adresgegevens te klikken op het icoontje met het historisch gebouw.

Een verhuizing van een individueel lid kan ook doorgevoerd worden door via de persoonskaart, op het tabblad Adresgegevens de nieuwe adresgegevens in te geven. Na het klikken op de knop Opslaan, zal het adres van de geselecteerde persoon gewijzigd worden.

Een adreswijziging klaarzetten

Is het bekend dat een persoon gaat verhuizen, maar ligt de verhuisdatum nog in de toekomst, dan kan de adreswijziging per individueel lid alvast klaargezet worden.

Wilt u een adreswijziging klaarzetten voor in de toekomst, dan dient de optie hiervoor in de instellingen van Scipio Online aan te staan.
U kunt deze instellingen terugvinden via het scherm:
Beheer – Instellingen – Mijn gemeente – Gemeente instellingen – Ledenadministratie – Voorkeuren – Automatische- / geplande verhuizingen.

Open de persoonskaart van de persoon waarvoor u de adreswijziging wilt doorvoeren. Selecteer het tabblad Adresgegevens en klik op het icoontje met het huisje om nieuwe adresgegevens in te geven.

Geef in dit scherm de nieuwe adresgegevens in en geef in het veld Vestigingsdatum de datum in waarop de adreswijziging doorgevoerd dient te worden.

Klik op Opslaan. De adreswijziging zal bij de gekozen persoon automatisch op de ingegeven datum doorgevoerd worden.

 

Gerelateerde artikelen