Registreren van vertrek of uitschrijving

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Wanneer een lid vertrekt of zich uitschrijft bij uw gemeente dient dit correct geregistreerd te worden in Scipio Online. In onderstaande handleiding leggen we uit hoe u dit kunt registreren.

Registreren uitschrijving

U kunt op de persoonskaart een uitschrijving van het desbetreffende lid op de volgende manier registreren. Klik op de knop ‘Uit registratie’. U krijgt vervolgens een klein scherm zichtbaar waar u, afhankelijk van de situatie, kan aangeven of het lid gaat vertrekken of zich laat uitschrijven.

Heeft u per ongeluk een lid uitgeschreven en wilt u dit herstellen? U kunt dit gemakkelijk herstellen door te klikken op de naam van het lid en te kiezen voor ‘Activeren’, zie onderstaand voorbeeld. De status van het lid zal veranderen in ‘Actief’.

Het ongedaan maken van een onterechte uitschrijving van een lid

Registreren vertrek

U kunt via twee manieren het vertrek van een lid registreren op de persoonskaart in Scipio Online.

Ten eerste, u kunt op de persoonskaart van het desbetreffende lid klikken op de knop ‘Uit registratie’. U krijgt de optie om te kiezen voor ‘Vertrokken uit gemeente of naar buitenland’. Wanneer u hiervoor kiest, kunt u de vertrekgegevens invullen en krijgt het lid de status ‘Vertrokken’.

Ten tweede, u kunt een vertrek ook registeren via het tabblad ‘Herkomst/vertrek’. Dit kan in het rood omgeving blok in onderstaande schermafbeelding. Wanneer hier gegevens worden ingevuld, verandert de status van het lid ook naar ‘vertrokken’.

Heeft u per ongeluk vertrekgegevens ingevuld, maar was dit niet de bedoeling? U kunt dit gemakkelijk ongedaan maken door alle velden bij de velden ‘Vertrekgegevens’ weg te halen. De status van het lid zal weer veranderen in ‘Actief’.

Het tabblad herkomst/vertrek

Belangrijk om te weten is dat de gegevens in het tabblad ‘Herkomst/vertrek’ per gemeente anders worden gebruikt. In de regel kunt u deze velden op deze manier interpreteren:

Links: herkomstgegevens en attestatiegegevens
Deze blokken zijn voor gegevens van een lid van belang als ze lid worden van deze gemeente of terugkomen. De herkomstgegevens en attestatiegegevens hebben geen invloed op de status, het lid blijft op Actief staan.

Rechts: bedankgegevens en vertrekgegevens
Deze velden zijn voor gegevens van een lid als ze vertrekken van deze gemeente. De bedankgegevens en vertrekgegevens hebben invloed op de status van het lid (Status: Bedankt of Vertrokken). Wanneer deze gegevens zijn ingevuld, maar een persoon komt terug, dienen deze gegevens weggehaald te worden om de status weer Actief te krijgen.

Indien u bedankgegevens of vertrekgegevens wilt bewaren, kunt u deze bijvoorbeeld onderbrengen bij het tabblad Notities.

Gerelateerde artikelen