Registreren overlijden

Applicatie: Scipio Online

Overlijden registreren

De registratie van het overlijden vindt plaats op de persoonskaart van een lid.
Selecteer hiervoor op de persoonskaart van de overledene het tabblad Burgerlijke stand, om onderstaand scherm te openen.

Het overlijden kan geregistreerd worden door het veld Burgerlijke staat te wijzigen naar ‘overleden’ en de overlijdensgegevens in te geven.

Zijn alle bekende gegevens ingevuld, dan klikt u op Opslaan om het overlijden te registreren. De status van het lid wordt nu automatisch gewijzigd naar Overleden.

In het geval van het overlijden van het gezinshoofd, zal de gezinsrelatie van de echtgenoot/echtgenote automatisch gewijzigd worden naar gezinshoofd.
De burgerlijke staat van de echtgenoot/echtgenote zal automatisch wijzigen naar weduwnaar/weduwe en de velden ‘ontbonden huwelijks datum’ en ‘reden ontbinding’ zullen gevuld worden.

Personen die niet tot uw gemeente behoren, of waar u geen eigenaar van bent, worden opgenomen als afwijkend. Indien deze personen komen te overlijden, kunnen deze geregistreerd worden als Afwijkend (overleden). Indien gewenst kunnen deze personen ook als Overleden worden geregistreerd. Dit kan ingesteld worden in de voorkeuren van de ledenadministratie.

Heeft u een lid per abuis als overleden geregistreerd, dan kunt u dit eenvoudig weer ongedaan maken. Verwijder hiervoor de inhoud van alle velden waar overlijdensgegevens in vermeld staan. Na het opslaan van de wijzigingen zal de status automatisch gewijzigd worden in ‘Actief’.

Gerelateerde artikelen