Etiketten afdrukken

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Vanuit Scipio Online kunnen er vanaf verschillende locaties etiketten afgedrukt worden. Het is mogelijk om hiervoor meerdere etiketsjablonen in te stellen, zodat u voor diverse doeleinden een eigen etiket kunt gebruiken.

In deze instructie leest u hoe u etiketten kunt afdrukken.

Voorwaarden

Voordat er etiketten afgedrukt kunnen worden, moet er een etiketsjabloon in de administratie aanwezig zijn. Deze kunt u toevoegen, of wijzigen, via:
Beheer – Instellingen – Mijn gemeente – Etiketsoorten en sjablonen.

Raadpleeg de instructie Etiketten configureren voor meer informatie over het instellen van de etiketten.

Etiketten afdrukken

De etiketten kunnen vanaf drie locaties in Scipio Online worden afgedrukt:

Vanaf de persoonskaart
Wanneer u voor één persoon een etiket wilt afdrukken, dan kan dat rechtstreeks vanaf de persoonskaart. Open hiervoor de persoonskaart van het gewenste lid en klik op de knop Afdrukken.
Vanuit een selectie
Wanneer u etiketten nodig heeft voor een selectie van leden, dan kunt u, op de gebruikelijke manier, een groep leden selecteren via het scherm Selecties maken. Is de selectie compleet, dan klikt u vanuit het resultaat bovenin het scherm op de link Exporteren als PDF.
Vanuit een overzicht
Etiketten kunnen ook vanuit het resultaat van de meeste overzichten afgedrukt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verjaardagslijst. Nadat een overzicht is uitgevoerd, kan er vanuit het resultaat van het overzicht gekozen worden voor Exporteren als PDF.

Via de persoonskaart, een selectie of een overzicht, heeft u bepaald voor welke personen er een etiket afgedrukt moet worden. Heeft u de bovenstaande stappen doorlopen, dan opent er een nieuw venster van waaruit u een document kunt selecteren.

Selecteer in dit scherm Etiketten en klik vervolgens op Instellen om het juiste etiketsjabloon te selecteren.

Kies in het veld Sjabloonkeuze het gewenste etiketsjabloon.

Mocht u gebruik maken van een vel met etiketten waarvan al etiketten ontbreken, dan kunt u in het veld Etiketten overslaan aangeven hoeveel etiketten er overgeslagen moeten worden, voordat er gestart wordt met printen (het aantal ontbrekende etiketten op het vel).

Is het juiste sjabloon geselecteerd, dan klikt u op OK om verder te gaan.

U keert terug naar het vorige scherm, het geselecteerde sjabloon staat nu tussen haakjes weergegeven achter de documentnaam Etiketten.

Klik op de knop Doorgaan om het PDF document met de etiketten aan te maken. Dit document kunt u vanuit uw browser openen of opslaan. Door het bestand te openen in uw PDF reader, krijgt u de mogelijkheid om deze af te drukken.

Om een PDF te openen en af te drukken heeft u een PDF reader nodig, bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader. Omdat deze software niet door ons ontwikkeld wordt, kunnen wij geen (volledige) ondersteuning bieden bij het gebruik van een PDF reader.

Druk eerst één pagina af voordat u meerdere vellen etiketten print. Zo kunt u eerst controleren of het etiket op de gewenste manier wordt afgedrukt en verspilt u geen dure etiketten.

Gerelateerde artikelen