Werken met afdrukregels

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Met behulp van afdrukregels is het mogelijk om op basis van één selectieresultaat verschillende samenvoegdocumenten af te drukken.

In deze instructie leest u hoe u afdrukregels kunt aanmaken en kunt gebruiken voor het afdrukken van uw samenvoegdocumenten.

Toepassingen afdrukregels

Meerdere pagina’s afdrukken
Bij het afdrukken van samenvoegdocumenten kunt u normaal gesproken altijd maar één document tegelijk afdrukken. Wilt u meerdere documenten na elkaar afdrukken, bijvoorbeeld een brief van meerdere pagina’s, dan kunt u hiervoor gebruik maken van afdrukregels.

Aparte brieven voor verschillende doelgroepen
Door gebruik te maken van afdrukregels kunt u op basis van één selectieresultaat verschillende doelgroepen een aparte brief versturen.

U kunt op die manier de jongeren uit uw selectie bijvoorbeeld een aparte brief sturen, zonder dat u hiervoor een aparte selectie hoeft te maken die de sorteervolgorde van uw brieven beïnvloed.

Er kan onderscheid gemaakt worden op groepen, kringen, kerkelijke staat, leeftijd en eigen indeling.

Afdrukregels aanmaken

De afdrukregels kunt u aanmaken en beheren via het scherm:
Formulieren – Rapportage editor – Afdrukregels

In het scherm dat wordt geopend wordt een overzicht getoond van alle aanwezige afdrukregels.

Een bestaande afdrukregel kan gewijzigd worden door deze te openen.
U kunt een nieuwe afdrukregel toevoegen door te klikken op de knop Nieuw.

Het onderstaande scherm wordt geopend.

U kunt u hier de volgende gegevens invoeren:

Titel
Geef hier een duidelijk herkenbare omschrijving in van de afdrukregel.

Gedeeld met
Standaard is een afdrukregel alleen beschikbaar voor de gebruiker die de afdrukregel heeft aangemaakt. Wilt u dat andere gebruikers de afdrukregel ook kunnen gebruiken, dan kunt u hier instellen met wie u de afdrukregel wilt delen.

Selectie toevoegen
Door te klikken op het plusje kunt u een selectiecriterium toevoegen. U geeft vervolgens aan welk document afgedrukt dient te worden wanneer dit selectiecriterium van toepassing is.

Afdrukken/Anders
Heeft u een selectie toegevoegd en wilt u een ander document afdrukken wanneer de selectie niet van toepassing is, dan kunt u hier aangeven welk document u wilt afdrukken.

Voorbeeld 1 – Meerdere pagina’s afdrukken

Voor het samenvoegen van meerdere samenvoegdocumenten, om meerdere pagina’s na elkaar af te drukken, maakt u een nieuwe afdrukregel aan door te klikken op de knop Nieuw.

Gerelateerde artikelen