Leden- en gezinslijsten genereren

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Vanuit Scipio Online zijn er standaard sjablonen beschikbaar voor leden- en gezinslijsten die u kunt gebruiken als basis voor uw gemeentegids. In deze instructie leest u hoe u deze lijsten kunt genereren.

Leden- en gezinslijsten genereren

De standaard sjablonen voor de leden- en gezinslijsten kunt u in Scipio Online vinden via het scherm: Beheer – Instellingen – Wijken, secties etc.

Bij het openen van dit scherm wordt er een overzicht getoond van de in uw administratie aanwezige wijken.

Maakt u in uw administratie geen gebruik van een wijk/sectie-indeling voor uw gemeente, dan kunt u er voor kiezen om 1 wijk aan te maken met als naam bijvoorbeeld ‘Ledenboekje’. U kunt de leden vervolgens collectief koppelen aan deze wijk.

Wilt u een lijst genereren voor een specifieke wijk, selecteer dan vanuit het scherm wijkgegevens eerst de wijk en klik dan vervolgens op de knop Afdrukken om de lijst met beschikbare sjablonen te tonen.

Het overzicht van de standaard aanwezige sjablonen kunt u benaderen door te klikken op de knop Afdrukken.

In het scherm dat wordt geopend, vindt u een gecategoriseerde lijst met beschikbare PDF en Word sjablonen.

Selecteer het PDF- of Wordsjabloon waar u naar op zoek bent en klik vervolgens op de knop Afdrukken om het document te genereren.

Bij sommige documenten heeft u de mogelijkheid om nog extra opties in te stellen. Als dit van toepassing is op het door u geselecteerde document, dan zal de knop Instellen beschikbaar worden.

Door te klikken op de categorie Eigen Word-sjabloon, krijgt u de mogelijkheid om een eigen sjabloon te gebruiken als ledenlijst.

Meer informatie over het aanmaken van een eigen Word-sjabloon kunt u vinden in onze instructie Samenvoegen met Word.

In het geval er leden zijn in uw gemeente die hebben aangegeven niet opgenomen te willen worden in de ledenlijst, dan kunt u dit op de persoonskaart van het betreffende lid instellen.

Meer informatie over het uitsluiten van leden of gezinnen kunt u vinden in onze instructie Externe koppelingen beheren.

Scipio Online beschikt over standaard sjablonen voor de leden- en gezinslijsten die u kunt gebruiken in uw gemeenteboekje. Mocht het zo zijn dat deze lijsten niet aansluiten bij uw wensen, dan kunnen we op uw verzoek een nieuwe lijst als maatwerk opdracht toevoegen. Neemt u voor meer informatie gerust per e-mail contact met ons op.

Gerelateerde artikelen