Toevoegen nieuwe leden

Applicatie: Scipio Online

Introductie

Nieuwe leden kunnen eenvoudig worden geregistreerd in uw Scipio Online administratie door een volledig nieuwe persoonskaart toe te voegen, of door vanuit een bestaand gezin een partner of kind toe te voegen aan het gezin.

Een nieuw lid registreren

LRP Koppeling

Maakt u gebruik van de LRP koppeling, dan komen nieuwe leden automatisch door vanuit LRP. Voegt u zelf nieuwe leden toe, dan zijn dit lokale leden in Scipio Online. Deze worden niet automatisch toegevoegd aan LRP.

Als er een nieuw lid binnen de gemeente geregistreerd dient te worden, welke niet aan een bestaand gezin gekoppeld hoeft te worden, dan kan er een geheel nieuwe persoonskaart aangemaakt worden.

Klik hiervoor in het startscherm op de knop Inschrijven:

Er wordt nu een lege persoonskaart getoond, waar u de gegevens van het nieuwe lid kunt ingeven, te beginnen met de naamgegevens.

Door op het potloodje achter een veld te klikken, kunnen er extra detailgegevens bij een veld geregistreerd worden.

In de blauwe balk aan de linkerkant van het scherm vindt u de navigatie naar de verschillende tabbladen van de persoonskaart. Vul op de beschikbare tabbladen alle bekende gegevens van het nieuwe lid in.

Naamgegevens
Hier kunnen de naamgegevens, de contactgegevens en eventueel de partnergegevens van het lid worden ingegeven.

Onder de contactgegevens kunnen ook de aanschrijfwijze en de contactbijzonderheden worden ingesteld. Het veld Contactbijzonderheden kan worden gebruikt om aan te geven of er met betrekking tot de contactmomenten bijzonderheden zijn.

Titulatuurinstellingen kunt u vinden door te klikken op het potloodje achter het veld Achternaam.

Adresgegevens
Onder adresgegevens kan het woonadres van het lid ingegeven worden. Door te klikken op de verschillende icoontjes, kunnen er ook andere adressen ingevoerd worden, zoals bijvoorbeeld een correspondentieadres, mocht deze afwijken van het woonadres.
Burgerlijke stand
Hier kan alle informatie ingegeven worden die betrekking heeft op de burgerlijke staat van het lid
Kerkelijke gegevens
U kunt hier de kerkelijke gegevens van het lid bijhouden en kerkelijke gebeurtenissen registreren, zoals doop of belijdenis.

Wijzig bij het invoeren van doop-, of belijdenisgegevens van een lid, ook het veld Kerkelijke staat naar de juiste overeenkomstige waarde.

Door te klikken op het potloodje, kan aanvullende doop-, belijdenis- of huwelijksinformatie geregistreerd worden.

Locatiegegevens
Hier kan aangeven worden tot welke geografische wijk, of, in het geval van een voorkeurslid, tot welke voorkeurswijk een lid behoort. Daarnaast kunnen hier de overige wijken, zoals de bezorg-, of kerkbladwijken worden ingesteld.

Is er bij de wijken een geografische indeling op basis van postcodegebieden ingesteld, dan verloopt het indelen van leden in wijken automatisch. U hoeft dan alleen bij de adresgegevens het adres van het betreffende gemeentelid in te vullen. Scipio Online controleert in welke wijk een lid moet worden ingedeeld en vult dit in bij de locatiegegevens.

Herkomst/vertrek
Voor het registreren van nieuwe leden, zijn op dit tabblad vooral de herkomst en attestatiegegevens relevant.

Bij de herkomstgegevens kan geregistreerd worden uit welke kerkelijke gemeente het lid afkomstig is. Bij de attestatiegegevens kan geregistreerd worden of het lid is binnengekomen met een attestatie.

Diversen
Hier kan detailinformatie van een lid bijgehouden worden, zoals bijvoorbeeld rekeningnummers, wat voor functie een lid heeft binnen de gemeente, of wat voor abonnement op het kerkblad of de kerktelefoon iemand heeft.
Kringen/groepen
Maakt een lid deel uit van een in Scipio Online gedefinieerde kring, of een groep, dan kan dat hier ingesteld worden.
Eigen indeling
Zijn er details die u wilt registreren bij leden, waar standaard geen velden voor beschikbaar zijn, dan kunt u hier zelf extra velden voor aanmaken. Op dit tabblad kunnen deze velden ingevuld worden.
Notities
Geeft een overzicht van de notities bij een lid, als u rechten heeft deze in te zien
Contactmomenten
Geeft een overzicht van de contactmomenten bij een lid, als u rechten heeft deze in te zien

Zijn alle gegevens ingevuld, dan kunt u het nieuwe lid opslaan in de administratie. Klik hiervoor op de knop Opslaan.

Een nieuw lid kan ook direct vanuit de persoonkaart geregistreerd worden. Klik hiervoor op de knop Toevoegen en kies voor Nieuw lid.

Een lid toevoegen aan een bestaand gezin

Zijn een of meerdere leden van het gezin reeds bekend in Scipio Online, dan kan een nieuw lid (bijvoorbeeld een partner, of een kind) aan het bestaande gezin worden toegevoegd.

Zoek hiervoor het gezinshoofd op van het gezin waar het lid aan wordt toegevoegd en open de persoonskaart, zodat de gezinssamenstelling zichtbaar wordt.

Met behulp van de knop Toevoegen onderaan het scherm kan worden gekozen wat de relatie van het nieuwe lid is ten opzichte van het gezin.

Er wordt een nieuw overzicht geopend, vergelijkbaar met dat van nieuwe leden, waarin alle relevante informatie over het nieuwe lid ingevuld kan worden. Een aantal gegevens zal hierbij automatisch worden overgenomen.

Zijn alle gegevens ingevuld, klik dan op Opslaan.
Het toegevoegde nieuwe lid is nu bijgeschreven bij de gezinskaart van het gezin.

Gerelateerde artikelen